torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannus

Alkuviikko kului pohjoisessa luonnon helmassa, ja tänään 1070 ajokilometrin jälkeen on hyvä hieman rauhoittua ennen juhannuksen viettoa.

Oikein rentouttavaa ja rauhallista juhannusta itse kullekin!

Lapin juhannuskoivuja


torstai 14. kesäkuuta 2012

Pihalla

Nappasin eilen illalla muutaman kuvan etupihastamme kasvillisuuudesta:

Pylväshaapa

Edessä kuunliljat, vasemmalla tuija ja tuiviot ja oikealla kartiovalkokuusi. Kuorikatetta pitäisi lisätä.


Aidannetta: koriste- ja marja-aronioita sekä marjaomenapensaita.

Nurmikkomme nyt.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Siivouspäivä

Otin tänään itseäni niskasta kiinni ja aloitin ikkunoiden ja sisälasien pesu-urakan. Urakasta voidaan tosiaan puhua kun lasipintaa meille on siunaantunut yli oman tarpeen, ainakin siivousmielessä. Ilman jatkovartta lasikaiteen pesu käytävän toiselta puolen puhumattakaan korkeista ikkunoista olisi mahdotonta, mutta kiitos hyvien työvälineiden nyt lasit kiiltävät taas ainakin pienen hetken.

Lasikaiteemme on Steelpro:lta. Kuvaan lasikaiteet joku toinen kerta paremmin, nyt tarjolla on vain pieni maistiainen illan päätteeksi.

Nyt Puppykin näkee taas paremmin pitää vahtia :)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Lisää istutuksia

Mainitsinkin joskus ohimennen, että kävimme Pirilän kukkatalon Tuusulan myymälässä. Taimipiha oli aivan valtava, ja taimia oli joka lähtöön. Hetken aikaa pää oli pyörryksissä, mutta lopulta mukaamme tarttui sitä mitä lähdimme hakemaankin: kymmenen kappaletta koristearoniapensaita sekä pihasyreeni ja rusotuomipihlaja.
Istutuksista on nyt aikaa pari viikkoa ja näyttää siltä, että kaikki kasvit ovat lähteneet hyvin kasvamaan. Etenkin tälläinen harmaa sadepäivä on tehnyt hyvää kasveille. Huomenna pääsemme myös ensi kertaa leikkaamaan nurmikon!

Samana viikonloppuna kun kävimme kukkatalolla niin kävimme myös lähellä sijaitsevassa Plantagenissa hakemassa pari säkkiä lisää multaa. Multasäkkien lisäksi ja kiitos hyvän tarjouksen nappasimme viisi koristearoniaa lisää. Kukkatalon ja Plantagenin koristearoniat ovat muuten kuin aivan eri maailmasta. Kokoeroa Plantagenin taimien hyväksi on ainakin parikymmentä senttiä.

Tällä viikolla olen muutenkin taas inspiroitunut vihreydestä ja vehreydestä. Silmät hakeutuvat automaattisesti kauniisiin pihoihin ja puutarhoihin. Erityisen vaikuttunut olen ollut ystäväperheemme vasta laitetusta pihasta. Istutukset ja rajaukset on todella siistejä ja kaikki on viimeistelty kuorikatteella. Sain taas lisää inspiraatiota meidänkin pihan laittamiseen.

Kuvapäivitystä on luvassa tällä kertaa vasta myöhemmin. Mukavaa lauantai-iltaa itse kullekin!

torstai 7. kesäkuuta 2012

Ihana valo

Parasta kodissamme on valoisuus ja nimenomaan luonnonvalon määrä. Tälläkin hetkellä korkean olohuoneemme isoista ikkunoista tulvii valoa sisälle, vaikka sälekaihtimet ovat osittain kiinni. Kaihtimien lisäksi en kaipaa muita verhoja yleisten tilojen ikkunoihin. Kaihtimet pehmentävät riittävästi ilmettä, ja ne tuovat myös yksityisyyttä kun sisälle ei näe suoraan. Näin kesän alussa päivä saa paistaa vielä sisään, mutta helteisinä kesäpäivinä kaihtimia saa kääntää enemmänkin, jotta aurinko ei paahda koko päivää ja lämmitä kotiamme tukalaksi. Vapaaehtoista ikkunanpesijää muuten kaivattaisiin täällä, anyone?


Tässä alimmassa kuvassa näkyy myös pilkahdus pelkistettyä sisustusmakuamme. Eero Aarnion Swan, Artekin ritiläpenkki ja Kanto, joka kätkee sisäänsä tuoreimpia sisustuslehtiä... Kauniin muotokielensä lisäksi Swan on muuten hyvä valaisin lapsiperheeseen; muovisen rungon ansiosta lapsi voi huoletta tutkailla valaisinta ilman pelkoa säröistä.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Pärekori

Tällä välin kun hommat talon sisällä saati ulkona eivät ajanpuutteen takia liiku eteenpäin niin ajattelin esitellä joitain pilkahduksia mm. materiaalivalinnoistamme.

Kirjoittelinkin viimeksi takastamme takan ääressä, ja nyt jatkan samasta teemasta. Takkapuut saivat sisällä uuden säilyttimen Artekin Kannon tilalle; lapsuudenkodistani tarttui mukaan vanha kunnon pärekori. Vaikka Kanto on kaunis esine ja oiva apuväline puiden kantamiseen niin pärekori osoittautui heti kättelyssä paremmaksi puiden säilytyspaikaksi. Nyt lattia ei ole enää täynnä pientä puusilppua vaan roskat pysyvät siististi korin sisäpuolella.


Hormina meillä on Schiedelin teräshormi. Teräshormi sopii ulkonäkönsä puolesta hyvin moderniin kotiimme. Alkuun jännitimme kuumeneeko hormi käytössä liiaksi, mutta hyvin se on palvellut käytössä.


lauantai 2. kesäkuuta 2012

Takkatulen lämmössä

Kolean kesäpäivän päätteeksi päätimme laittaa pitkästä aikaa takkaan tulen. Tällä kertaa laitoimme kuitenkin vain muutaman halon koko pesällisen sijaan. Osasyy takan polttamiseen voi olla myös polttopuiden kantamisella; siirsimme tällä viikolla iltapuhteina kaikki puut paikasta A paikkaan B... Nyt kaikki puut ovat siisteissä pinoissa säältä suojattuna odottamassa tulevaa käyttöä. Puita meillä on vielä useammaksi talveksi, joten tekemistä riitti. Nyt voikin nauttia hyvillä mielin mukavasta lämmöstä ja tunnelmasta.
Takkamme on Tulikiven Ksenia hiertopintaisena versiona. Takka on varaava, ja viime talvena kovimpien pakkasten aikaan poltimme siinä koko pesällisen puita kaksi kertaa päivässä. Kuvastakin voi nähdä, että takkaa on tosissaan käytetty. Luukun ympärys on tummentunut ja se kaipaisi käsittelyä. Myös itse luukku pitäisi putsata.