sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Pala terassia valmista

Viikon aikana onkin taas tapahtunut melkoisesti. Flunssan ja ja pihatöiden ohella saatiin uusi pala terassia pinnoitettua, yksi parveke viimeisteltyä, tasattua nurmikkopohjaa, istutettu viherkasveja ja koottu kaapit vaatehuoneeseen. Laitetaan näistä kaikista omat kertomuksensa, tässä kuitenkin tarinaa terassista.

Nyt laudotettu alue on toisen parvekkeemme alla. Pinnoitus tehtiin jo tutuksi tulleella UPMn Profi Deckillä. Materiaalia on helppo työstää ja melko kätevä asentaa. Tai no, niin kätevää kuin polvet suussa ja porakone kädessä koskaan touhu on, mutta pintaa syntyy nopeasti kunhan pohjat on kunnossa. http://www.upmprofi.com/fi/Pages/default.aspx
Haittapuolena on melkoisen korkea hankintahinta, etenkin kulmaprofiilin miltei 20€/m herättää kysymyksiä. Onneksi kulmaai menee vain "joitain" metrejä joten kokonaiskustannuksiin sillä ei ole suurempaa vaikutusta.

Meidän pohjalla on ontelolaatta ja päällä bitiumikermiä. Juoksuiksi päälle laitomme kelluvat painekyllästetyt kakkosneloset ja näihin Profi Deckit kiinni omilla kiinnitysklipseillä.


Kokonaisuutena UPMn tuotteeseen voi olla tyytyväinen. Miinuksena on selkeästi kustannuspuoli, ominaisuudet ja värit kuitenkin veivät (taas kerran) voiton kustannuskurista.

Pääasiallinen väri terassilla piti aluksi olla grafiitinharmaa, mutta nyt lähti aavistuksen käsistä ja uusi palanen tehtiin jo grafiitilla reunustetusta sinertävästä.
Vaalea sinertävä sopi yllättävän hyvin. Taka-alalla näkyyitse ajettujen peltiurien teesseitse efekti, eli raja on vielä siistittävä valkoisella silikonilla. Etualalla rinnoille kaatuneet työkahvit :)
Kulmapalalla saa askelmat ja reunat siisteiksi.
Lankut kiinnitetään upmn omilla klpseillä. Kätevä systeemi, joskin pitkää ruuviterää oli vaikea löytää. Sellaista, joka ylettyisi ruuvaamaan raosta tarpeeksi syvälle.

Tämän osalta homma jatkuu vielä suuremman terassipalan kuviota ja väriä suunnitellessa. Ensin kuitenkin terassipesurilla asennuskuona pois.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti