sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Sauna

Laitoimme eilen pitkästä aikaa saunan lämpiämään. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt tovi. Harvemmin näin kesällä tulee edes mieleen saunoa kotona. Mökillä taas saunan lämmittäminen kuuluu asiaan. Eilen oli kuitenkin hyvä syy laittaa sauna lämpiämään; tytön pieni ulkouima-allas oli viritetty suihkutilan puolelle, ja kylpemisen lomassa oli hyvä käydä välillä lämmittelemässä.

Saunamme on Sun Saunalta. Saunan koko ei päätä huimaa, mutta se on aivan riittävä meidän tarpeisiin. Lauteet ovat lämpökäsiteltyä tervaleppää ja paneelit tervaleppää. Laudemalli ja materiaalit miellyttävät edelleen silmää, sauna on pelkistetty ja moderni. Lasiseinien ja oven sävy on pronssi. Oven ensimmäisen asennusyrityksen kohdalla meille kävi työtapaturma ja ovi hajosi pieniksi siruiksi. Sun Saunalta saatiin kuitenkin uusi ovi nopeasti tilalle, ja nyt ovi on hoitanut tehtävänsä moitteettomasti. Mies hoiti meillä saunan asennuksen alusta loppuun, joten sauna on rakennettu ja viimeistelty erityisen hyvin.

Kiukaana meillä on Harvian Kivi. Kiuas tilattiin sähkäreiltämme. Jos olisimme tilanneet kiukaan saunafirmalta, olisimme voineet tilata samalla lisävarusteina kauluksen ja suojakaiteen. Hyvin ollaan pärjätty ilmankin tähän asti, mutta suojakaiteelle alkaisi olla pikku hiljaa tarvetta. Teräksinen upotuskaulus taas viimeistelisi ilmettä kivasti. Osaisiko joku neuvoa mistä lisävarusteet kannattaisi tilata / ostaa?

Saunassa on Sun Saunan ECO-kuituvalot ylälauteessa ja selkänojan takana. Lisäksi molempien lauteiden alta löytyy kunnon siivousvalot. Ikkuna antaa mukavasti luonnonvaloa, ja ikkunassa olevat sälekaihtimet taas tuovat tarvittavaa yksityisyyttä.
Harvian Kivi


Kuituvalot

Makkaraa muistuttava Arto löylykauha, kotimaista designia.

1 kommentti:

  1. Toinen Villa ja toinen Petra, pakkohan tätä on alkaa seuraamaan :) Meillä on samanlainen saunan lasitus suunnitelmissa, hyvältä näyttää teillä!

    VastaaPoista